nptdc title

Language »  English | Myanmar

ကျန်းမာရေးဌာန

  • နေပြည်တော်စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီရှိဝန်ထမ်းများ၊ အိမ်ရာတွင်းနေထိုင်သောမိသားစုဝင်များ၊ မြို့တော် ခန်းမရှိ ဝန်ထမ်းများအတွက် ဆေးခန်းဖွင့်လှစ်၍ ကျန်းမာရေးစောင့်ရှောက်မှုပေးခြင်း၊
  • နေပြည်တော်စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီမှ ကျင်းပသောပွဲတော်အခမ်းအနားများတွင် ကျန်းမာရေးစောင့်ရှောက် မှုပေးခြင်း၊ အခမ်းအနားတွင်ကျွေးမွေးသောအစားအစာများနမူနာယူ၍ ဓါတ်ခွဲစစ်ဆေးခြင်း၊
  • နေပြည်တော်စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီ အိမ်ရာဝန်းအတွင်း နေထိုင်သော (၅)နှစ်အောက် ကလေးငယ်များ ကာကွယ်ဆေးတိုက်ကျွေးခြင်း၊ အာဟာရနှင့် ဗီတာမင်များတိုက်ကျွေးခြင်း၊ ကိုယ်၀န်ဆောင်မိခင်များ ကျန်းမာရေး စောင့်ရှောက်မှုပေးခြင်း၊
  • ကျန်းမာရေးပညာရေးဟောပြောပွဲများ ပြုလုပ်ခြင်း၊

နေပြည်တော်စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီ နယ်နိမိတ်အတွင်းရှိ စားသောက်ဆိုင်များ၊ တည်းခိုခန်းများ၊ အထွေထွေစီးပွားရေးလုပ်ငန်းများ၏ လုပ်ငန်းလုပ် ကိုင်သည့် လိုင်စင်များ လျှောက်ထားရာတွင် နေပြည်တော်စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီ၊ ကျန်းမာရေးဌာန၏ ထောက်ခံချက်လိုအပ်ပါသည်။ ၎င်းလက်မှတ်ရရှိရန်အတွက် သက်ဆိုင်ရာကျန်းမာရေးဌာနတာ၀န်ခံများထံ ၀န်ဆောင်ခများပေးသွင်း၍ ကွင်းဆင်းစစ်ဆေးမှုများ ခံယူပြီး ကျန်းမာရေးနှင့်ညီညွတ်ပါက ထောက်ခံချက်လက်မှတ် ရရှိမည်ဖြစ်ပါသည်။

ရည်ရွယ်ချက်

  • နေပြည်တော်စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီ နယ်နိမိတ်အတွင်းနေထိုင်ကြသော ပြည်သူလူထု အနေဖြင့် သန့်ရှင်းလတ်ဆတ်၍ဘေးအန္တရာယ်ကင်းရှင်းသော အစားစာများဝယ်ယူ စားသောက် နိုင်ကြစေရန်၊
  • စားသောက်ဆိုင်လုပ်ငန်းများတွင် အစားအသောက်ဝယ်ယူထားသိုမှုမှသည် ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပြီး ထုပ်ပိုးရောင်းချသည့်အဆင့်ထိ သန့်ရှင်းသပ်ရပ်သော၊ ကျန်းမာရေးနှင့်သင့်လျော်သော နည်းစနစ်များအသုံးပြုခြင်း ရှိ/မရှိကြီးကြပ်ရန်၊
  • အထွေထွေစီးပွားရေးလုပ်ငန်းများဆောင်ရွက်ရာတွင် လုပ်ငန်းဆောင်ရွက်သူများ အပါအဝင် အနီးအနားမှ ပြည်သူလူထုသို့ တိုက်ရိုက် (သို့မဟုတ်)သွယ်ဝိုက်သော ကျန်းမာရေးထိခိုက်မှုများ ခံစားရခြင်းမှ ကင်းဝေးစေရန်၊
  • အစားအသောက်ပြင်ဆင်ချက်ပြုတ်ခြင်းလုပ်ငန်းများအပြင် အထွေထွေလုပ်ငန်းများတွင်လည်း လုပ်ငန်းဆောင်ရွက်ပြီးစီး၍ ၎င်းတို့၏စွန့်ပစ်သောပစ္စည်းများမှ ရပ်ရွာနေပြည်သူလူထု၏ ကျန်းမာရေး ထိခိုက်မှုမှ ကင်းဝေးစေရန်၊

ရည်ရွယ်ချက်

  • နေပြည်တော်စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီ၊ နယ်နိမိတ်အတွင်းဖွင့်လှစ်ရောင်းချ လျက်ရှိသော စားသောက်ဆိုင်များမှ ဝယ်ယူစားသုံးကြသော ပြည်သူလူထုအနေဖြင့် ရောဂါပိုးမွားကြောင့်ဖြစ်သော အစာအဆိပ်သင့်ခြင်းတို့မှ ကာကွယ်ရန်၊
  • ရောဂါပိုးသယ်ဆောင်ထားသော ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်သူတို့ကို ရှာဖွေဖော်ထုတ်၍အချိန်မီ ကုသမှုပေးနိုင်ရန်၊
  • ပြည်သူလူထုအနေဖြင့် ဘေးအန္တရာယ်ကင်းရှင်းသောအစားအစာများကို ဝယ်ယူ စားသုံးနိုင်စေရန်၊

လုပ်ဆောင်ချက်

  • နေပြည်တော်စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီ၊ ကျန်းမာရေးဌာနမှ ဆရာဝန်များ၊ ကျန်းမာရေးမှူးများနှင့်ဝန်ထမ်းများမှ စားသောက်ဆိုင်၊ အစားအသောက်လုပ်ငန်းများတွင် ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်သူများ၏ အထွေထွေကျန်းမာရေးကို စစ်ဆေးပြီးလျှင် အသင့်ယူဆောင်လာသော Specimen Containerဖြင့် နှာတို့ရည်၊ လက်တို့ရည်တို့ကို နမူနာ ယူပြီး ဇမ္ဗူသီရိအထူးကုဆေးရုံကြီးရှိ ဓာတ်ခွဲခန်းသို့ပေးပို့စစ်ဆေးစေမည်ဖြစ်ပါသည်။ ထိုသို့စစ်ဆေးပြီး ရရှိလာသောအဖြေများကို စိစစ်၍ လိုအပ်သော ညွှန်ကြားမှုများကို ဆောင်ရွက်သွားမည် ဖြစ်ပါသည်။
  • ထိုသို့စစ်ဆေးရာတွင် စားသောက်ဆိုင်လုပ်ငန်းရှင်များအနေဖြင့် မိမိအစီအစဉ်ဖြင့် စစ်ဆေးလိုပါကလည်း ချက်ပြုတ်သူများကို ဇမ္ဗူသီရိအထူးကုဆေးရုံကြီးသို့စေလွှတ်၍ စစ်ဆေးမှုခံယူနိုင်ပါသည်။
  • ကျန်းမာရေးစစ်ဆေးရာ၌ ဆိုင်လုပ်သားတစ်ဦးလျှင် ကျန်းမာရေးစစ်ဆေးခ(၁၂ဝဝိ/-)နှင့် ဓါတ်ခွဲစစ်ဆေးခ(၂၀ဝဝိ/-)နှုန်း စုစုပေါင်း (၃၂ဝဝိ/-)နှုန်းပေးဆောင်ရပါမည်။ ထိုသို့ စစ်ဆေးပြီး အစာအဆိပ် သင့်စေသော ရောဂါပိုးမွှားကင်းရှင်းပါက ကျန်းမာရေးထောက်ခံချက်ထုတ်ပေးပါမည်။

စားသောက်ဆိုင်လုပ်ငန်း ဝန်ဆောင်ခ

စဉ် လုပ်ငန်းလိုင်စင်နှုန်း ဝန်ဆောင်ခ(ကျပ်) မှတ်ချက်
(က) ၄၈,၀၀၀ိ/- အထက် ၄,၀၀၀ိ/- (က)အဆင့်
( ခ) ၃၀,၀၀၀ိ/-မှ ၄၈,၀၀၀ိ/-ထိ ၃,၀၀၀ိ/- (ခ)အဆင့်
( ဂ) ၃၀,၀၀၀ိ/- အောက် ၂,၀၀၀ိ/- (ဂ)အဆင့်
(ဃ) ဆိုင်လုပ်သား(ဆေးစစ်ခ) ၁,၂၀၀ိ/- (၁)ဦးလျှင်
( င) ဆိုင်လုပ်သား(လက်တို့/နှာတို့ရည်ဆေးစစ်ခ) ၁,၈၀၀ိ/- (၁)ဦးလျှင်

ကျန်းမာရေးဘေးအန္တရာယ်ဖြစ်စေတတ်သည့် လုပ်ငန်းဝန်ဆောင်ခ

စဉ် လုပ်ငန်းလိုင်စင်နှုန်း ဝန်ဆောင်ခ(ကျပ်) မှတ်ချက်
(က) ၆၀,၀၀၀ိ/-အထက် ၅,၀၀၀ိ/- (က)အဆင့်
( ခ) ၄၈,၀၀၀ိ/-မှ ၆၀,၀၀၀ိ/-ထိ ၄,၀၀၀ိ/- (ခ)အဆင့်
( ဂ) ၃၀,၀၀၀ိ/-မှ ၄၈,၀၀၀ိ/-ထိ ၃,၀၀၀ိ/- (ဂ)အဆင့်
(ဃ) ၁၅,၀၀၀ိ/-မှ ၃၀,၀၀၀ိ/-ထိ ၂,၀၀၀ိ/- (ဃ)အဆင့်

ဆောင်ရွက်မှုများ

၁။

ဘဏ္ဍာရေးနှစ်တစ်နှစ်တာကာလအတွင်း စားသောက်ဆိုင်လုပ်ငန်းလုပ်ကိုင်ခွင့်လိုင်စင် လျှောက်ထား ရာတွင် ကျန်းမာရေးနှင့်သင့်လျော်၍ဘေးဥပါဒ် ကင်းရှင်းမှု ရှိ/မရှိစစ်ဆေးခြင်းတို့ ဆောင်ရွက်ပါသည်။ ထိုသို့ ဆောင်ရွက်ရာတွင် စစ်ဆေးမည့်လုပ်ငန်းများကိုစိစစ်ပြီး စစ်ဆေးမှုခံယူရမည့်လုပ်ငန်း များသို့ အကြောင်းကြားစာ ပေးပို့ခြင်း၊ ကွင်းဆင်းစစ်ဆေးခြင်း၊ ဝန်ဆောင်ခ ကောက်ခံခြင်း၊ ထောက်ခံချက် လက်မှတ်ထုတ်ပေးခြင်းစသည် လုပ်ငန်း စဉ်များဖြင့် ဆောင်ရွက်ပါသည်။

၂။

ကျန်းမာရေးထောက်ခံချက်ထုတ်ပေးရာတွင် ဆိုင်ရှင်/တာဝန်ခံ၏ လိုင်စင်ဓာတ်ပုံ(၂)နှင့် စည်းကြပ်ခွန် ပေးဆောင်ထားမှသာ ယင်းထောက်ခံချက် ကဒ်အားစိစစ်ထုတ်ပေးမည်ဖြစ်ပါသည်။

၃။

တစ်နှစ်စာအတွက်စည်းကြပ်ခွန်နှုန်းထားများမှာ အောက်ပါအတိုင်းဖြစ်ပါသည်-

လုပ်ငန်းလိုင်စင်စည်းကြပ်ငွေ ကျန်းမာရေးဌာန၏စည်းကြပ်ငွေ မှတ်ချက်
၄၈ဝဝဝ နှင့် အထက် ၄ဝဝဝိ/- (က) ဆင့်
၃ဝဝဝဝိ/-နှင့် ၄၈ဝဝဝိ/- ကြား ၃ဝဝဝိ/- (ခ) ဆင့်
၃ဝဝဝဝိ/- အောက် ၂ဝဝဝိ/- (ဂ) ဆင့်
၄။

ကျန်းမာရေးဌာန၏ ငွေသွင်းချလံအမှတ်ပါငွေရပြေစာရှိမှသာ စည်းကြပ်ခွန်ပေးဆောင်ပြီးခြင်းကို အတည်ပြုနိုင်မည်ဖြစ်၍ ၎င်းအားသိမ်းဆည်းထားရန်နှင့် စစ်ဆေးပြီးကြောင်းထောက်ခံချက်ကဒ်များကိုလည်း အခွန်ငွေကောက်ခံသည့်လ၏ လကုန်ပြီးနောက်(၁ ပါတ်အတွင်း)သက်ဆိုင်ရာမြို့နယ် EO ရုံးများတွင် လက်မှတ်ထိုးထုတ်ယူနိုင်ပါသည်။

၅။

စီးပွားရေးလုပ်ငန်းနှင့်စပ်လျဉ်း၍ အောက်ပါအချက်များအားစစ်ဆေးတွေ့ရှိပါက နေပြည်တော် စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီဥပဒေအရ လိုအပ်သလိုအရေးယူဆောင်ရွက်သွားမည်ဖြစ်ပါသည်-

(၁) ပေးဆောင်ရန်ပျက်ကွက်ခြင်း
(၂) ကျန်းမာရေးထောက်ခံချက်များအား ညွှန်ကြားချက်နှင့်အညီ စနစ်တကျထားရှိမှု မရှိခြင်း

စားသောက်ဆိုင်လုပ်ငန်းကျန်းမာရေးနှင့်ညီညွတ်မှုရှိ/မရှိစစ်ဆေးရာ၌ အောက်ပါအချက်များအတိုင်းစစ်ဆေးပါသည်-


မြို့နယ်
----------------------
စစ်ဆေးသည့်နေ့စွဲ
----------------------
ပိုင်ရှင်အမည်
----------------------
ဆိုင်အမည်
----------------------
ဆိုင်လိပ်စာ
----------------------
ဆိုင်အမျိုးအစား
----------------------
ဆိုင်လိုင်စင်အမှတ်
----------------------
လိုင်စင်ထုတ်ပေးသည့်နေ့စွဲ -----------------------

(က) အဆောက်အဦပိုင်းဆိုင်ရာစစ်ဆေးခြင်း ရှိ မရှိ မှတ်ချက်
(၁) ကောင်းမွန်သောပတ်ဝန်းကျင်တွင်တည်ရှိခြင်း
(၂) ခိုင်ခန့်ခြင်း
(၃) ဖုန်လုံအောင်စီမံထားရှိခြင်း
(၄) ယင်လုံအောင်စီမံထားရှိခြင်း
(၅) လေဝင်လေထွက်ကောင်းမွန်ခြင်း
(၆) အလင်းရောင်ကောင်းမွန်ခြင်း
(ခ) အစားအစာကိုင်တွယ်သူများအား စစ်ဆေးခြင်း
(၁) တစ်ကိုယ်ရေသန့်ရှင်းခြင်း
(၂) လက်ဆေးခြင်းအလေ့အထ/လက်သန့်ရှင်းခြင်း
(၃) ချက်ပြုတ်သုံးဝတ်စုံဝတ်ဆင်ခြင်း
(၄) ကူးစက်ရောဂါကင်းရှင်းခြင်း
(ဂ) အစားအစာစစ်ဆေးခြင်း
(၁) အစားအစာသန့်ရှင်းလတ်ဆတ်ခြင်း
(၂) အစားအစာလုံခြုံမှု
(၃) အစားအစာများစနစ်တကျသိုလှောင်သိမ်းဆည်းခြင်း
(၄) ချက်ပြုတ်ပြီးအစားအစာကို လက်ဖြင့်ကိုင်တွယ် မှုအနည်းဆုံးဖြစ်ခြင်း
(ဃ) ချက်ပြုတ်/တည်ခင်းအသုံးအဆောင်ပစ္စည်းများစစ်ဆေးခြင်း
(၁) သန့်ရှင်း၊အနံ့ကင်း၊တောက်ပြောင်ခြင်း
(၂) စနစ်တကျဆေးကြောခြင်း
(၃) စနစ်တကျထားသိုသိမ်းဆည်းခြင်း
(၄) တစ်ကြိမ်သုံးပစ္စည်းသုံးစွဲခြင်း
(င) ရေသုံးစွဲမှုစစ်ဆေးခြင်း
(၁) သန့်ရှင်းသောရေ လုံလောက်စွာသုံးစွဲခြင်း
(၂) လက်ဆေးရန်နေရာများ
(၃) အစားအစာ/အိုးခွက်ပန်းကန်ဆေးရန်သီးသန့်နေရာ
(၄) အိမ်သာတက်ပြီးလက်ဆေးရန်နေရာ
(စ) အမှိုက်သရိုက်အညစ်အကြေးစွန့်ခြင်း
(၁) ယင်လုံအိမ်သာ
(၂) ရေဆိုးမြောင်း
(၃) သန့်ရှင်းရေးသုံးပစ္စည်း
(၄) အမှိုက်ပုံး၊အမှိုက်အိတ်၊အမှိုက်သိမ်းစနစ်
(ဆ) အခြား
(၁) ခြင်၊ယင်၊ကြွက်၊ခွေး၊ပိုးမွှားနှိမ်နင်းရေးဆောင်ရွက်ခြင်း
(၂) သတိပေးဆိုင်းဘုတ်များကပ်ထားခြင်း

ပြုပြင်ရန်မှာကြားချက်

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


မှတ်ချက်။

လိုက်နာဆောင်ရွက်ခြင်းမရှိပါကနေပြည်တော်စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီဥပဒေအရ အရေးယူခြင်း ခံရပါမည်။
(သိရှိလိုက်နာမည်ဖြစ်ပါကြောင်း လက်မှတ်ရေးထိုးအပ်ပါသည်။)




ဆိုင်ရှင်/မန်နေဂျာ
တာဝန်ခံ
အစားအသောက်စစ်ဆေးရေးအဖွဲ့

(၁)
အစားအသောက်များကို ဖုန်မဝင်၊ယင်မနားအောင်ကာကွယ်ပါ။
(၂)
ပြင်ဆင်ချက်ပြုတ်ပြီး ပူပူနွေးနွေးရောင်းချပါ။
(၃)
ချက်ခြင်းရောင်းနိုင်ခြင်းမရှိပါက သင့်တော်သောအပူချိန်တွင်ထားသိုပါ။
(၄)
အစားအသောက်များကို လက်ဖြင့် ကိုင်တွယ်၊တို့ထိ၊စမ်းသပ်ခြင်းမပြုရ။ သင့်တော်ရာ ညှပ်၊ဇွန်းခရင်း၊တူ၊လက်အိတ်ဖြင့်သာကိုင်တွယ်ပါ။
(၅)
ဟင်းရွက်၊ ဟင်းသီး၊သစ်သီးများ အစိမ်းမစားမီရေသန့်ဖြင့်ဆေးပါ။
(၆)
ဘဲဥ၊ကြက်ဥ၊ငုံးဥများကို ဆေးကြောပြီးမှအသုံးပြုပါ။
(၇)
အိုး၊ခွက်၊ပန်းကန်၊ဇွန်းခရင်းများအကြမ်းဆေးပြီး နောက်ဆုံးဘုံဘိုင်ခေါင်းမှစီးဆင်းရေသန့်ဖြင့်ဆေးပါ။ပြီးလျှင်သန့်ရှင်းသောနေရာတွင်အခြောက်ခံပါ။
(၈)
အသားစိမ်း၊ငါးစိမ်း ခုတ်ထစ်သောစဉ်းတီတုံး၊ဓါး၊အိုးခွက်များကို သီးသန့်ထားပါ။ အစိမ်းနှင့် အကျက်ထိစပ်ရောနှောခြင်းမရှိစေရ။
(၉)
ရေနွေးကြမ်းခွက်များကို တစ်ခါသုံးပြီးတိုင်း ဆေးကြောမှောက်ထားပါ။ဇလုံတွင်ရေစိမ် မထားရ။
(၁ဝ)
စားသောက်ပြီး စားပွဲသိမ်း/သန့်ရှင်းရေးဆောင်ရွက်သူ၊စားသောက်ဖွယ်ရာ တည်ခင်းချပေးသူ၊ငွေကိုင်သူသီးသန့်တာဝန်ချထားပေးပါ။
(၁၁)
အစားအသောက်မကိုင်တွယ်မီ၊ စားပွဲထိုးပြီးတိုင်း၊ အိမ်သာဆင်းတိုင်းဆပ်ပြာဖြင့် လက်ဆေးပါ၊ ပြီးလျင်ခြောက်သွေ့အောင်ပြုလုပ်ပါ။
(၁၂)
သန့်ရှင်းစိတ်ချရသောရေကိုသုံးစွဲပါ။စိတ်မချရလျင်ရေကိုသန့်အောင်ပြုလုပ်ပါ။
(၁၃)
ရေခဲအသုံးပြုပါက ရေသန့်ရေခဲကိုသာသုံးပါ။
(၁၄)
စားကြွင်းစားကျန်အမှိုက်သရိုက်၊ စွန့်ပစ်ပစ္စည်း အစို/အခြောက်ခွဲခြား၍စနစ်တကျ စွန့်ပစ်ပါ။
(၁၅)
လက်ဆေးရန်နေရာ စီစဉ်ထားရှိရမည်။
(၁၆)
အပေါ့၊အလေး ခွဲခြားစွန့်ရန်လည်းကောင်း၊ ကျား/မခွဲခြား၍လည်းကောင်း ယင်လုံ အိမ်သာစီစဉ်ထားရှိရမည်။


ကျန်းမာရေးဌာန
နေပြည်တော်စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီ

၁။

နေပြည်တော်စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီ နယ်နိမိတ်အတွင်းတွင်ဖွင့်လှစ်ထားသော လူကြီးမင်းတို့၏ ဆိုင်ခန်းများအတွက် တစ်နှစ်လျင်တစ်ကြိမ်လုပ်ငန်းလိုင်စင်များထုတ်ပေးရာတွင် လုပ်ငန်းအသီးသီးသည်-

- ပြည်သူလူထုအားကျန်းမာရေးဆိုင်ရာဘေးအန္တရာယ်မဖြစ်ကြောင်း၊
- လိုင်စင်ပါလုပ်ငန်းအားမှန်ကန်စွာ လုပ်ကိုင်ကြောင်း၊
ကျန်းမာရေးဌာန၏ ထောက်ခံချက်ရရှိရန် မည့်သည့်ဆိုင်မဆိုလိုအပ်ပါသည်။
၂။

ကျန်းမာရေးထောက်ခံချက်ထုတ်ပေးရာတွင် ဆိုင်ရှင်/တာဝန်ခံ၏ လိုင်စင်ဓာတ်ပုံ(၂)နှင့် စည်းကြပ်ခွန် ပေးဆောင်ထားမှသာ ယင်းထောက်ခံချက်ကဒ်အားစိစစ်ထုတ်ပေးမည်ဖြစ်ပါသည်။

၃။

တစ်နှစ်စာအတွက်စည်းကြပ်ခွန်နှုန်းထားများမှာ အောက်ပါအတိုင်းဖြစ်ပါသည်-

လုပ်ငန်းလိုင်စင်စည်းကြပ်ငွေ ကျန်းမာရေးဌာန၏စည်းကြပ်ငွေ မှတ်ချက်
၆ဝဝဝဝ အထက် ၅ဝဝဝိ/- (က) ဆင့်
၄၈ဝဝဝ မှ ၆ဝဝဝဝ ထိ ၄ဝဝဝိ/- (ခ) ဆင့်
၃၅ဝဝဝ မှ ၄၈ဝဝဝ ထိ ၃ဝဝဝိ/- (ဂ) ဆင့်
၁၅ဝဝဝ မှ ၃ဝဝဝဝ ထိ ၂ဝဝဝိ/- (ဃ) ဆင့်
၄။

ကျန်းမာရေးဌာန၏ ငွေသွင်းချလံအမှတ်ပါငွေရပြေစာရှိမှသာ စည်းကြပ်ခွန်ပေးဆောင်ပြီးခြင်းကို အတည်ပြုနိုင်မည်ဖြစ်၍ ၎င်းအားသိမ်းဆည်းထားရန်နှင့် စစ်ဆေးပြီးကြောင်းထောက်ခံချက်ကဒ်များကိုလည်း အခွန်ငွေကောက်ခံသည့်လ၏ လကုန်ပြီးနောက်(တစ်ပါတ်အတွင်း)သက်ဆိုင်ရာမြို့နယ် EO ရုံးများတွင် လက်မှတ်ထိုးထုတ်ယူနိုင်ပါသည်။

၅။

စီးပွားရေးလုပ်ငန်းနှင့်စပ်လျဉ်း၍ အောက်ပါအချက်များအားစစ်ဆေးတွေ့ရှိပါက နေပြည်တော် စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီဥပဒေအရ လိုအပ်သလိုအရေးယူဆောင်ရွက်သွားမည်ဖြစ်ပါသည်-

(၁) ပေးဆောင်ရန်ပျက်ကွက်ခြင်း
(၂) ကျန်းမာရေးထောက်ခံချက်များအား ညွှန်ကြားချက်နှင့်အညီ စနစ်တကျထားရှိမှု မရှိခြင်း

အထွေထွေစီးပွားရေးလုပ်ငန်းများကိုစစ်ဆေးရာ၌ ပူးတွဲပါအချက်အလက်များနှင့်ပြည့်စုံမှုရှိ/ မရှိ စစ်ဆေးပါသည်။


မြို့နယ်
----------------------
စစ်ဆေးသည့်နေ့စွဲ
----------------------
ပိုင်ရှင်အမည်
----------------------
ဆိုင်အမည်
----------------------
ဆိုင်လိပ်စာ
----------------------
ဆိုင်အမျိုးအစား
----------------------
ဆိုင်လိုင်စင်အမှတ်
----------------------
ဆိုင်လိုင်စင်အမျိုးအစား -------------------------

(က) လုပ်ငန်းပိုင်းဆိုင်ရာစစ်ဆေးခြင်း ရှိ မရှိ မှတ်ချက်
(၁) ပြည်သူလူထုအား ကျန်းမာရေးထိခိုက်ခြင်း
(၂) ကြိုတင်စီစဉ်ထားသည့်အကာအကွယ်
(၃) စနစ်တကျသိုလှောင်ထားမှု
(၄) ဆိုးဆေးပါပစ္စည်းများထုတ်လုပ်ရောင်းချခြင်း
(ခ) အဆောက်အဦပိုင်းဆိုင်ရာစစ်ဆေးခြင်း
(၁) ကောင်းမွန်သောပတ်ဝန်းကျင်တွင်တည်ရှိခြင်း
(၂) ခိုင်ခန့်ခြင်း
(၃) ဖုန်လုံအောင် စီမံထားရှိခြင်း
(၄) ယင်လုံအောင် စီမံထားရှိခြင်း
(၅) လေဝင်လေထွက် ကောင်းမွန်ခြင်း
(၆) အလင်းရောင်ကောင်းမွန်ခြင်း
(၇) အလုပ်သမားနားနေရာ၊ အဝတ်လဲနေရာ သီးခြားသက်မှတ်ခြင်း
(ဂ) အမှိုက်သရိုက်အညစ်အကြေးစွန့်ခြင်း
(၁) ယင်လုံအိမ်သာ
(၂) ရေဆိုးမြောင်း
(၃) သန့်ရှင်းရေးသုံးပစ္စည်း(တံမြက်စည်း၊ရေ/ဖုန်သုတ်ဝတ်၊ လက်အိတ်၊ဂေါ်ပြားစသည်)
(၄) အမှိုက်ပုံး၊အမှိုက်အိတ်၊အမှိုက်သိမ်းစနစ်
(ဃ) အခြား
(၁) ခြင်၊ ယင်၊ ကြွက်၊ ခွေး၊ ပိုးမွှားနှိမ်နင်းရေး ဆောင်ရွက်ခြင်း
(၂) ပိုးသတ်ဆေး၊ အက်ဆစ်၊ အဆိပ်အတောက်ဖြစ် စေသော ပစ္စည်းသီးသန့်ထားခြင်း
(၃) သတိပေးဆိုင်းဘုတ်များတပ်ထားခြင်း (ဆေးလိပ်၊ ကွမ်းတံတွေး)
စဉ် ရပ်ကွက်ဆေးခန်း GP Specialist Dentist တိုင်းရင်းဆေး
၁။ ဘောဂသိဒ္ဓိ(၁) ပိတောက်အိမ်ရာ ဒေါက်တာဝေမာ
ဒေါက်တာဝေဖြိုးအောင်
ဒေါက်တာဇာလီဝင်း
ဒေါက်တာယဉ်နွယ်အေး
ဒေါက်တာလှိုင်လှိုင်ဌေး
ဒေါက်တာထိန်ဝင်း
ဒေါက်တာချိုချိုစန်းထူး
ဒေါက်တာဝင်းလွင်ထွန်း ဒေါ်နေနေနိုင်ရည်
ဒေါ်အိအိဝင်း
ဒေါ်လွင်မြင့်သူ
ဦးအောင်သူ
၂။ ဘောဂသိဒ္ဓိ(၂) ပိတောက်အိမ်ရာ ဒေါက်တာမီမီသန်း
ဒေါက်တာမျိုးမြင့်ကျော်
ဒေါက်တာမင်းသုနောင်
ဒေါက်တာအောင်အောင်ဦး
ဒေါက်တာဖြူဖြူငြိမ်းဇော်
ဒေါက်တာထိန်ဝင်း
ဒေါက်တာမြင့်သိန်းထွန်း
ဒေါက်တာဝါဝါဝင်းလှိုင်
၃။ ပညာသိဒ္ဓိခရေအိမ်ရာ ဒေါက်တာခိုင်ဝင်းထွန်း
ဒေါက်တာခင်ငြိမ်းအေး/
ဒေါက်တာနွယ်ဦး
ဒေါက်တာစုမွန်အောင်
ဒေါက်တာဝင့်ရွှေရည်ဖြိုး
ဒေါက်တာဖြူပြာကျော်ဆွေ
ဒေါက်တာသူဇာဝင်းဟန် ဒေါက်တာသိန်းသန်းထွန်း ဒေါ်မို့မို့မြင့်အောင်
ဒေါ်ယဉ်နွယ်ထွန်း
၄။ ဓနသိဒ္ဓိ အကွက်(၁) ဒေါက်တာအောင်သူရ
ဒေါက်တာမြင့်မိုရ်စိုး
ဒေါက်တာမျိုးဆက်သွေး
ဒေါက်တာမျိုးမင်းဝင်းဟန်
ဒေါက်တာသန္တာခင်
ဒေါက်တာဝါဝါဝင်းလှိုင်
ဒေါက်တာထက်လင်း
ဦးအောင်ကျော်စိုး
၅။ ဗလသိဒ္ဓိ အကွက်(၂) ဒေါက်တာရင်ရင်မြင့်
ဒေါက်တာဝဏ္ဏစိုး
ဒေါက်တာဗညားထွန်း
ဒေါက်တာစမ်းစမ်းအေး ဒေါ်ခင်သန်းနု
၆။ ဉာဏသိဒ္ဓိ အကွက်(၃) ဒေါက်တာရီရီဝင်း
ဒေါက်တာနှင်းနှင်းဝေ
ဒေါက်တာဝင်းလဲ့ဖြူ
ဒေါက်တာသန်းဇော်
ဒေါက်တာစန္ဒာအောင်
ဒေါက်တာမိုးမိုးအောင် ဒေါက်တာအေးအေးမော် ဒေါ်လှကေသီ
၇။ သုခသိဒ္ဓိ အကွက်(၄) ဒေါက်တာအေးအေးအောင်
ဒေါက်တာရွှေစင်နွယ်
၈။ ဝဏ္ဏသိဒ္ဓိ အကွက်(၅) ဒေါက်တာရဲလွင်ဦး
ဒေါက်တာစန်းဝင်းဦး
ဒေါက်တာသူရိန်ဇော်ဟိန်း
ဒေါက်တာကျော်ကျော်လွင်
ဒေါက်တာအောင်ကိုကိုမျိုး
ဒေါက်တာဝါဝါဝင်းလှိုင် ဒေါ်မေစုလှိုင်
၉။ စည်ပင်ဝန်ထမ်းအိမ်ရာ
အခမဲ့ဆေးခန်း
ဒေါက်တာဇော်စိုးထိုက်
ခြင်/ယင်ဆေးဖျန်းခြင်းလုပ်ငန်း

နေပြည်တော်စည်ပင်သာယာရေးကော်မတီ၊ကျန်းမာရေးဌာနမှနေပြည်တော်ကောင်စီနယ်မြေအတွင်းရှိ ၀န်ကြီးဌာနများ၊ ၀န်ထမ်းအိမ်ရာများနှင့် အပျို/လူပျိုဆောင်များတွင် ၀န်ထမ်းနှင့် ၀န်ထမ်းမိသားစု၀င်များ၏ ကျန်းမာရေးအတွက်ခြင်/ယင်ဆေးဖျန်းခြင်းလုပ်ငန်းများအားအောက်ပါနှုန်းထားများအတိုင်းဆောင်ရွက်ပေးလျက်ရှိပြီးခေါ်ယူဆောင်ရွက်လိုပါကတယ်လီဖုန်းနံပါတ် ၀၆၇-၄၁၄၅၅၃ သို့ ဆက်သွယ်နိုင်ပါသည်-

(က) ၀န်ထမ်းအိမ်ရာများ တိုက် (၁) တိုက် ၂,၄၀၀/ နှုန်း
(ခ) အပျို/လူပျိုဆောင်များ (၁) ဆောင် ၅,၀၀၀/- နှုန်း